massage en meditatie Chiwaka

Traditionele Thai massagetherapie, spierbehandeling en meditatie

Massages en spierbehandelingen

 

Soorten massages:

Anti-migraine massage

Dokters in zowel oosterse als westerse medische tradities raden massage bij hoofdpijn aan, maar om verschillende redenen. Westerse artsen geloven dat hoofdpijn ontstaat wanneer de hele verzameling spiertjes die de huid tegen het hoofd houden te strak worden. Een massage kan deze spiertjes dus ontspannen en de hoofdpijn wegnemen. Aan de andere kant geloven oosterse dokters dat hoofdpijn ontstaat als de energie rondom het hoofd vastzit, waardoor de energiestroom, die nodig is voor een goede gezondheid, wordt verstoord. Zij geloven dat massage de pijn kan verlichten, omdat het deze schadelijke opeenhoping weghaalt.

 

Kruidenstempelmassage

De kruidenstempelmassage is een massage met warme tot hete kruidenbundels gevuld met reinigende, activerende en ontspannende kruiden. De warmte van een kruidenstempelmassage activeert de doorbloeding. Elke graad meer dan onze lichaamstemperatuur, verhoogt dan ook de stofwisseling met 15 %. De bloedvaten verwijden zich, de huid wordt intensiever doorbloed. De lymfebanen, die onder de huid liggen, worden gestimuleerd waardoor het lichaam beter kan worden gereinigd. Drink daarom voor en na de behandeling veel water om de afvalstoffen de gelegenheid te geven het lichaam te verlaten. Lichaamsenergie kan weer gaan stromen en dat is belangrijk want door de energetische blokkades kunnen lichamelijke en emotionele klachten ontstaan. Uw lichaam wordt aangezet om beter te functioneren en tegelijkertijd tot rust gebracht.

Kruidenstempelmassage is een massage om u vrij te maken van stress en dagelijkse spanningen. Een wegwijzer naar innerlijke balans en ontspanning.
De kruidenstempelmassage heeft een gezonde uitwerking op spieren en gewrichten. Het brengt verlichting bij vormen van reuma, jicht en spierpijn.

 

De massage met de kruidenstempels combineren wij met ontspanningsmassage, die wordt uitgevoerd op het decolleté, schouders, hals, gezicht en armen.
De onderbenen en voeten worden ter afsluiting behandeld met een ontspanningsmassage, gecombineerd met een paar reflexzones, waardoor de laatste restjes spanning zullen verdwijnen.

 

Deze behandeling is niet geschikt voor zwangere vrouwen.

 

Let op! Er is geen mogelijkheid tot douchen.
Draag niet uw allerbeste of lichte kleding bij deze massage. Er kunnen altijd restjes olie achter blijven op het lichaam. Maar wij zorgen er voor, dat u zo schoon mogelijk de deur uit gaat.

Traditionele Thai massage

De traditionele Thaise massage is een meer dan 2500 jaar oude traditie die, oorspronkelijk onderwezen door Boeddhistische monniken, is doorgegeven van ouder op kind als onderdeel van de geneeskunde.  Het is een ‘stevige’ massage, uitgevoerd met kleren aan en zonder olie. Traditionele Thaise massage opent het lichaam en brengt de belangrijkste spiergroepen in balans. Deze massage is zeer geschikt bij lichamelijke klachten zoals stijve en pijnlijke spieren. Verder werkt deze ontspannende massage zeer stressverlagend.

Het lichaam van de gemasseerde wordt tijdens een massage ook in diverse yogaposities gebracht. Uw spieren worden gekneed tot het laatste restje spanning verdwenen is. Uw ledematen worden gestrekt en uitgerekt, uw rug gebogen tot een soepele kromming. Het probeert het lichaam te harmoniseren, blokkades los te maken, en onvolkomenheden volgens de energielijnen weg te werken.

 

Voetmassage

De voetmassage is een massage van de onderbenen en voeten, waarbij met behulp van de handen dit deel wordt uitgerekt en gemasseerd om de “Sen-lijnen” (energielijnen) te openen. Tegelijkertijd worden de reflexpunten op de voet, die in verbinding staan ​​met de interne organen, gestimuleerd door middel van een stokje. De Thaise voetmassage stimuleert deze reflexpunten voor algemene gezondheidsbevordering en welzijn.

 

Spierbehandeling

Spierbehandeling is massage met druk- en knijptechnieken. Bij de spierbehandeling worden verhardingen in de spieren behandeld. De verharding in de spier heeft een reflexmatige oorsprong. Door bijvoorbeeld het verkeerd functioneren van een gewricht of wervelkolom worden structuren overbelast of onderbelast en kunnen er verhardingen ontstaan. Een verharding is voor elke spier een specifieke plaats waar de spanning het meest is geconcentreerd. De verhardingen worden steeds kort, maar terugkerend gemasseerd. Bij mij kan je tevens terecht met klachten als tennisarm en alle soorten rugklachten.

 

Op de dag van de behandeling kunt u het beste van tevoren niet teveel eten en geen alcohol gebruiken. Deze zaken hebben de neiging de lichaamsenergie te verstoren, waardoor het effect van de behandeling vermindert.

 

Let op! Er is geen mogelijkheid tot douchen. Draag niet uw allerbeste of lichte kleding bij deze massage. Er kunnen altijd restjes olie achter blijven op het lichaam. Maar wij zorgen er voor, dat u zo schoon mogelijk de deur uit gaat

 

Behandeling op afspraak

 

Ik heb geen erotische massage, ook geen happy end.

Vraag daar a.u.b. dan ook niet naar!