massage en meditatie Chiwaka

Traditionele Thai massagetherapie, spierbehandeling en meditatie

Meditatie

Meditatie:

 

Er is veel te te vertellen over meditatie en er zijn ook verschillende soorten meditatie, zowel binnen als buiten het boeddhisme.

De meditatie waar ik me in heb verdiept is die van het boeddhisme, ik kom van oorsprong ook uit het gebied waar deze gevestigd is.

Ik kom uit Thailand waar meditatie belangrijk wordt gevonden. Het doel van meditatie is om in onze eigen geest een stukje vrede en geluk te verwerven.

De welvaart waarin velen van ons leven, waar we lichamelijk gezien een grote mate van welbehagen ervaren, dat onder andere veroorzaakt wordt door materiële vooruitgang niet automatisch leidt tot mentale vrede en mentaal geluk.

Kennelijk moet mentale vrede en mentaal geluk toch uit iets anders dan materiële oorzaken verworven worden. Dat is ook de ervaring van mensen die meer te maken hebben gehad met mediatie. Naarmate onze geest vrediger en gelukkiger is door regelmatig te mediteren, maken de materiële minder uit.

Maar om te begrijpen hoe meditatie over het algemeen werkt, is het nodig te onderzoeken hoe het komt dat onze geest ongelukkig, onrustig of onvredig is.

De verstorende emoties die onze vrede en geluk verstoren, zoals begeerte en woede, hebben als bron onwetendheid.

Heeft u hierover vragen of wilt u hierin begeleid worden, ook hiervoor kunt u bij mij terecht.